Avdelingssjef

Bjørn Karl Ovesen - Fredrikstad VVS

Bjørn, hva er de viktigste elementene i jobben som avdelingssjef?

Min viktigste oppgave er å få mine medarbeidere til å fungere godt, ved å gi tydelige mål og rammer, styrke kompetansen deres og sikre et godt arbeidsmiljø. På denne måten kan vi skape resultater for Bravida samtidig som hver enkelt medarbeider og virksomheten utvikles. Vi har en treårlig handlingsplan for avdelingen, som er utviklet i samarbeid med regionsdirektøren, som vi arbeider etter. Med min faglige bakgrunn som rørleggermester, leder og lang erfaring med salg og prosjektering bistår jeg også med kalkulering og faglig bistand for en del oppdrag for avdelingen.

Du snakker om tidligere erfaring, hva inneholdt den?

Jeg jobbet i og etter hvert ledet en familiebedrift med rundt 20 ansatte på Bardufoss frem til 2012. Da flyttet jeg sammen med min kone og to barn ned til et noe mer behagelig klima, og begynte å jobbe i TECE Norge med salg og prosjektering.

I slutten av 2014 ble jeg ansatt i Bravida. Her leder jeg en avdeling på 29 dyktige medarbeidere på rør og ventilasjon. Vi har en blanding av service og prosjekter, små og store. Vi er samlokalisert med de andre fagene i Bravida, elektro, telematikk, lås/beslag og sikkerhet, og er til sammen 110 medarbeidere i Fredrikstad. Fordelen med det er at vi enkelt kan ta på oss og gjennomføre flerfaglige oppdrag effektivt. Totalentreprenører etterspør oftere denne muligheten.

Hva overrasket deg mest da du startet i Bravida?

Det som overrasket meg var det lokale lederskapet og ansvaret, samt vår flate struktur. Som avdelingssjef så opplever jeg at jeg er en daglig leder. Vi ordner det aller meste lokalt, også de store prosjektene, og det er ikke ofte jeg har kontakt med regionsdirektøren i forhold til den daglige driften.

Du har gjennomført lederskolen til Bravida, Bravidalederen. Hva synes du om den?

Det var veldig nyttig. Bravidalederen har sitt opphav i den svenske forsvarshøyskolens ledelsesmodell ’Utviklende Lederskap’, men tilpasset til næringslivet. Til sammen deltok jeg på fem samlinger med ledelse som tema. En styrke for lederprogrammet er at jeg fikk møte andre norske og svenske ledere i samme situasjon, så også samtalene og erfaringsutvekslingen i gruppeoppgaver på dagen og de uformelle samtalene om kvelden var veldig nyttige.