Avdelingsøkonom

Nathalie Sæthre - Ålesund Elektro

Nathalie, hvordan er det å jobbe som avdelingsøkonom i Bravida?

Jobben som avdelingsøkonom innebærer et stort spekter av oppgaver. Jeg jobber med økonomi, regnskap og personell, og det er mange ulike oppgaver innen hvert av disse områdene. Det gjør at arbeidsoppgavene mine blir veldig varierte. Mange av oppgavene har konkrete mål som vi jobber mot, noe jeg trives godt med, og jeg synes det er veldig kjekt hver gang vi når målene. Vi har ulike delmål, både månedsmål og halvårige mål, slik at vi underveis ser resultatet av jobben vi gjør. Det synes jeg er motiverende.

Hvorfor valgte du dette yrket, og hva er det gøyeste i jobben din?

Jeg synes det er spennende å jobbe med tall, og jeg liker at jeg som økonom hele tiden jobber mot konkrete mål. Arbeidsoppgavene er som et puslespill som krever nøyaktighet og struktur, og jeg liker å løse slike oppgaver. Det jeg liker best med jobben min er at den er variert, og at jeg får jobbe tett sammen med både montører, kunder, andre økonomer og prosjektledere.

Du jobber i en mindre avdeling, hvordan preger det arbeidshverdagen din?

Som den eneste avdelingsøkonomen i avdelingen er jeg tett involvert i det meste. Jeg jobber tett opp mot alle prosjektlederne og servicelederne, og er involvert i alt fra fakturering og betalingsplaner, til å få alle økonomipapirer i orden sammen med prosjektlederne. I større avdelinger jobber avdelingsøkonomene ofte med noen få og store prosjekter, mens jeg er involvert i alle prosjektene. På den måten får jeg samarbeide med alle i avdelingen, og gjennom det får jeg et nært forhold til alle kollegaene mine. Jeg lærer mye om elektrofaget av kollegaene mine, og vi har et godt og avslappet miljø.

Hvordan merker du at du likevel er del av et stort konsern?

Helt siden jeg startet i Bravida for snart fem år siden har jeg vært med i en brukergruppe for avdelingsøkonomer fra ulike regioner der jeg representerer region Midt. Noen ganger i løpet av året reiser jeg da til Oslo for å møte andre i gruppa, der vi har workshops om utvikling av nye arbeidsmåter og systemer. Vi som er med i gruppa er superbrukere i økonomiprogrammet vi benytter, og vi bidrar med støtte til andre økonomer som trenger hjelp. Jeg synes Bravida er en raus arbeidsgiver som ønsker å støtte og ivareta hver enkelt ansatt. Ledelsen er opptatt av at både selskapet og hver enkelt ansatt skal utvikle seg. Dette er noe jeg setter stor pris på.