Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen for deg som besøkende. Mer informasjon

Elektriker

Marte Karine Tallakstad - Drammen Elektro

Marte, hvorfor valgte du elektrikeryrket?

Som 16-åring valgte jeg helse og sosial linje, men hadde elektriker som andrevalget da jeg søkte skoleplass. Jeg sluttet etter hvert på denne linjen og fikk meg jobb som maskinfører, noe jeg jobbet som i fem år. Deretter bestemte jeg meg for å omskolere meg til elektriker. Jeg er glad for at omskoleringsmuligheter finnes, og gjennom å være ute i praksis to dager i uka mens jeg gikk på skole, kunne jeg korte ned læretida. Jeg startet i Bravida som lærling, og i mars i år tok jeg fagprøven og fikk bestått meget godt. Det var en stor milepæl for meg.

Hva liker du best med jobben som elektriker?

Det beste er folka jeg jobber sammen med, og jeg liker at jeg får muligheten til å bruke meg selv og å lære nye ting. Arbeidsoppgavene, kollegaene og muligheten til læring og utvikling bidrar til at jeg trives i jobben. Jeg er alene som jente, men blir tatt godt vare på av gutta, og trives både i yrket og sammen med gutta. Jeg får stadig høre at det er bra for miljøet at det kommer jenter inn.

Hva slags prosjekt jobber du på nå for tiden?

Jeg jobber på et boligprosjekt på Jessheim, der jeg først jobbet i parkeringshuset og nå jobber jeg inne i leilighetene. Jeg har ansvar for alle koblinger for brannanlegg. Det er mange leiligheter og dermed blir det mye forarbeid før vi kan sette inn detektorene. Systemet er sløyfebasert og vi jobber på sløyfa nå. Jeg er også verneombud på plassen til dette boligprosjektet. Alle bedriftene som deltar i prosjektet skal ha en som er verneombud på plassen, og siden jeg har hatt den rollen før ble det naturlig at jeg ble det på dette prosjektet. Det er et bra prosjekt der jeg får muligheten til å utvikle meg, og det er moro å jobbe direkte mot hus slik som jeg gjør nå.

Er det et prosjekt du har jobbet på som du husker særlig godt?

Prosjektet på Gardermoen husker jeg nok som mest spesielt, det var det moro å få være med på. Jeg jobbet på det prosjektet i et år og startet innendørs ved bagasjeanlegget, der jeg trakk kabler. Det var en tung og fysisk krevende oppgave, men det synes jeg bare er gøy. Etter en stund gikk jeg over til å jobbe utendørs med installasjon til den nye piren, Pir Nord, og da jobbet jeg i en kum under bakken. Det blir moro når jeg blir gammel og skal ut og reise fra Gardermoen, da kan jeg tenke tilbake på at jeg var med å bidra til dette bygget i mine yngre dager.