Endelig kommer GreenHub til Bergen!

Med GreenHub har Bravida gjort det smart og lønnsomt å velge miljøvennlig. Nå kommer suksessen til Bergen.

Tekst: Øyvind Paulsen

– Vi har selvsagt registrert hvor populært konseptet har blitt i Oslo. Det gjør at vi gleder oss stort til dørene åpnes her i Bergen, sier en stolt Gisle Kvamme, regiondirektør Vestland.

Poenget med GreenHub er ikke bare å gjøre Bravidas fagekspertise tilgjengelig for nye og eksisterende kunder i Bergen sentrum. Det skal også skje så miljøvennlig som mulig.

GreenHub handler om å jobbe smartere

– Dette er ambisiøse mål, men basert på erfaringene fra Oslo er de like fullt oppnåelige. I bunn og grunn handler det om at vi må jobbe smartere. Vi må tilpasse oss og ta konsekvensen av den virkeligheten vi lever i, sier Kvamme.

– Vi vet for eksempel at Bergen kommune har som mål å være fossilfri innen 2030, og at alle oppfordres til å reise kollektivt. Da bør det heller ikke komme som noen overraskelse at bompengeutgiftene vil fortsette å stige, og det vil bli færre og dyrere parkeringsplasser. For oss som bedrift betyr det redusert framkommelighet, både når vi skal på befaringer eller utføre serviceoppdrag, fortsetter Kvamme.

– Alt dette gjør plasseringen av vårt nye GreenHub-kontor i Teatergaten 20, som ligger midt i Bergen sentrum, helt logisk. Med gangavstand til alt kan vi komme raskt ut til enhver kunde som befinner seg i sentrumsområdet, sier Kvamme.

Kutter responstid med sparke- og lastesykler

– Siden våre ansatte ikke bruker bil i sentrum slipper vi å kaste bort tid på å lete etter dyre parkeringsplasser. Selv om enkelte ansatte vil bruke beina, har vi i likhet med Oslo  valgt å gå til innkjøp av elektriske sparkesykler for de litt lengre turene.

– Enkelte ganger vil også ha behov for å ta med oss mer verktøy eller noen nye deler. I tillegg til de vanlige sparkesyklene har vi derfor bestilt elektriske lastesykler som gjør at vi får gjort de litt større jobbene, sier Kvamme.

Spesiallagde sparkesykler

– Selv om vi naturligvis tar høyde for erfaringene ved Oslo-kontoret, måtte vi ta hensyn til de lokale forholdene i Bergen. Heldigvis har vi engasjerte medarbeidere som visste hva de skulle se etter, og en av dem er Guillermo Berger, sier Kvamme.

– Det er viktig for oss at sparkesyklene blir et arbeidsverktøy vi kan stole på, og da er stikkordene kvalitet og kraft, sier Berger. Det betyr for det første at de må tåle klimaet vårt, altså være motstandsdyktige mot vann og fukt. I tillegg måtte de tåle brostein, som vi har mye av sentrum. Ellers er det jo mange bratte bakker i Bergen, så vi innså raskt at vi trengte sparkesykler med langt mer motorkraft enn i Oslo.

– Vi testet derfor flere modeller fra ulike produsenter, og endte til slutt opp med den samme leverandøren som i Oslo. På grunn av våre spesielle behov måtte de imidlertid lage en oppgradert og langt kraftigere versjon. Modellen heter Bydue S1, og gjør at vi kommer til holde god fart opp selv de bratteste bakkene, sier Berger. 

Stedet hvor fagekspertene er samlet

Samtidig er det ikke bare sparkesyklene som er valgt med omhu. Det gjelder også de ansatte på GreenHub-kontoret.

– Kontoret vil ledes av fire fagledere med lang og bred erfaring innen Bravidas tekniske fagfelt. Disse faglederne vil så styre mellom 10 og 15 montører som kan rykke ut på store og små oppdrag på kort varsel.

– Dette er en kompetent gjeng som gleder seg til å konkurrere på pris og kvalitet. Ellers er det verdt å merke seg at vi er rigget for videre vekst. Dagens lokaler er store nok til å doble antallet montører, så her bør ingen være i tvil om at dette er en satsing vi har stor tro på, avslutter Kvamme.

Bravida Norge ønsker å være en pådriver for en bærekraftig og miljøvennlig bygge- og anleggsnæring. GreenHub er det offisielle navnet på Bravidas miljøvennlige serviceverksted, og er et viktig ledd i dette.

På GreenHub leveres det servicetjenester og mindre prosjekter fra alle Bravidas tekniske disipliner på en tverrfaglig, bærekraftig og miljøvennlig måte. Alle som jobber i GreenHub vil bruke elektriske sparkesykler eller lastesykler. Slik reduserer de både oppdragstid og utslipp. Det første GreenHub-kontoret ble åpnet i Oslo 9. oktober 2020, nå står Bergen for tur.

Åpning GreenHub Bergen: Tirsdag 13. april 2021
Adresse: Teatergaten 20, 5010 Bergen