Lære hverandre å kjenne

«Som prosjektleder er det viktig å bli kjent med hver enkelt i prosjektet, spørre, være interessert og nysgjerrig, bygge en relasjon. Lære hverandre å kjenne på godt og vondt er avgjørende. Jo bedre man blir kjent, jo bedre fungerer samarbeidet», poengterer den relativt ferske prosjektlederen Eirik Taraldsen i Bravida Kristiansand elektro prosjekt.

Tekst og foto: Arne Danielsen

Som så mange andre, startet Eiriks karriere i Bravida som elektrikerlærling, der han ble fanget opp i Kristiansand i 2012 fra et annet selskap som gikk konkurs. Siden bygde han på med folkehøgskole og teknisk fagskole, før han fikk nytte av at Bravida var et landsomfattende selskap.

Gull i Trondheim

– Jeg flyttet til Trondheim, der kona skulle studere til bygningsingeniør, og arbeidet hos Bravida der oppe i tre fine år. Her lærte jeg mye, om kalkulasjon, om prosjektarbeid og om å samarbeide med andre. Erfaringene i Trondheim var gull verdt. Det er en stor fordel å kunne jobbe i et konsern der de tør å satse på medarbeiderne i ulike lokasjoner.

Da kona var ferdig med studiene, flyttet de sørover igjen, og Eirik ble tatt imot med åpne armer hos Bravida i Kristiansand, der han nå er en relativt nybakt prosjektleder.

God stemning

– Siden jeg er «fersk», setter jeg stor pris på å være omgitt av gode kolleger som stiller opp når jeg lurer på noe. Som mellomleder føler jeg ansvar for gutta som er ute og skrur, men føler at jeg lærer vel så mye av dem som omvendt. Heller enn å være ute med pekefingeren, satser jeg derfor på dialog, for det er jo de som sitter med fagkunnskapen, understreker Eirik. 

– Arbeidsmiljøet her i avdelingen fungerer veldig bra. Stemningen er god og jeg gleder meg til å gå på jobb, avslutter prosjektleder Eirik Taraldsen.