Automasjonsingeniør

Grethe Gaundal begynte som lærling i Bravidas automasjonsavdeling i Trondheim i august 2021, og fikk sitt fagbrev som automasjonsingeniør i februar 2023.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Den er veldig variert. Jeg føler jeg står ganske fritt til å gjøre det jeg ønsker å gjøre når jeg vil gjøre det, samtidig som det jo naturligvis er frister å forholde seg til. Samt at jeg varierer en del mellom å være ute på anlegg eller inne på kontoret. Jeg har gjort mye forskjellig innen oppkobling og programmering og lignende ute på anlegg, mens når jeg er på kontoret går det mere i programmering og tegning av grafikk i toppsystem, hvor Desigo CC er det mest brukte. Grafikken skaper en god oversikt over bygget/bygningene til kunden, slik at kunden og også vi raskt kan finne ut hvor i anlegget feilen ligger og løse den.

Hva er det morsomste med jobben?

– Det å lære noe nytt. Jeg synes det er spennende å møte på utfordringer som kan være interessante å løse, og liker godt følelsen av mestring når jeg løser dem. Jeg har jobbet på en del ulike prosjekter med mange ulike kunder og kontrakter, blant annet ventilasjonsanlegg, varmeanlegg og romstyring. Det kan være mye likhet i oppdragene, men samtidig mye ulik læring som jeg synes er gøy.

Hva mener du er viktigst for å trives?

– Et godt arbeidsmiljø er viktig. Det å spille på hverandres styrker og bidra til å sørge for best mulig utførelse av jobben. Jeg synes kollegaene her i Trondheim er gode på dette, og da trives jeg godt på jobb.

Hvorfor valgte du Bravida?

– Byggautomasjon var ikke noe vi gikk noe særlig gjennom på skolen, og jeg ønsket å lære mer om det. Jeg valgte Bravida blant annet på grunn av lokasjonen, samt at det virket som Bravida var en god plass for utvikling og mestring.