Skipet

Byggherre: Rieber Eiendom

Type: Kontorbygg

Omfang: 16 700 kvadratmeter

Oppdragsgiver: Rieber Eiendom

Bautec sin rolle: 

Prosjektering av automasjonsssystem og leveranse av romkontroll samt styring av tekniske anlegg. Alle system er knyttet sammen i Rieber sitt felles skjermsystem for styring og overvåking. Det er omtrent 400 rom med automatisk styring som innbefatter bl.a. varme- og kjølekontroll, lys og markiser. I tillegg er det diverse tekniske anlegg. Totalt er det levert ca 80 PLS-er med totalt ca. 5 000 datapunkt.

Faktaopplysninger om prosjektet: 

Skipet skal ligge innerst i Puddefjorden, og danne inngangsporten til Bergen ved Gamle Nygårdsbro. Bygget blir det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre. Det får en unik, spennende arkitektur der trevirket i konstruksjonen blir delvis synlig.

Skipet har fått navnet fra tiden da Bergen Mekaniske Verksted hadde sin base i Solheimsviken, og skip lå til kai her for lessing og lossing av koks i fra K71. Skipet skal være et høyt ambisjonsnivå på egenart og miljø. Bygget skal være godt i seg selv og for sine omgivelser, og sertifiseres med BREEAM Excellent. Betong har et kraftig CO2-avtrykk, og sementproduksjon står for 5 % av verdens klimagassutslipp. I tillegg til kontorer for flere leietakere skal bygget ha en flott kantine og gode fellesarealer og møteromspool.

Skipet.jpg