Bli kjent med vår rørlegger Henriette

Henriette Hansen – Rørlegger, Oslo og Sandvika Rør Service Prosjekt

Nyhet Bravida Norge

Hvor lenge har du jobbet som rørlegger?

Jeg fikk svennebrev i 2009. Jobbet og hadde lærlingtid i ett firma, startet i Oras i 2016, som ble kjøpt opp av Bravida i 2019. Jeg har vært en del av Bravida siden da.

imagepvq6r.pngFoto: Privat

Hva liker du med jobben?

Jeg liker at jobben er variert, det er behagelige arbeidstider med tidlig start og tidlig slutt, det er god lønn og et godt sosialt miljø blant medarbeiderne.

(I Sandvika er jeg eneste jenta med fagbrev, men vi har også fått inn ei som er lærling.)

 

Er bransjen flinke nok til å ta vare på kvinnene som jobber der?

Jeg opplever ikke at det blir gjort noe merkbar forskjell på menn og kvinner, og det er jo akkurat slik jeg synes det skal være.

 

Hva savner du/hva må vi bli bedre på?

Skifte- og toalettfasiliteter er nok den største utfordringen. Det er jo krav om eget tilrettelagt område for dette, men det er ikke alltid det er så godt gjennomført som det kunne vært. Jeg vet at det finnes kleskolleksjoner med klær tilpasset kvinner som det kunne vært kult å prøve for i dag bruker jeg unisex eller herremodell. Da jeg gikk gravid for rundt 9 år siden var det ikke tilbud på klær tilpasset dette så løsningen ble at jeg måtte gå opp i størrelse i stedet for å gå med plagg som var tilpasset en voksende mage.

 

Hvorfor bør flere kvinner velge byggebansjen?

Av samme grunn som gutter bør velge det. Lønn under utdanning, sosialt og allsidig arbeid, gode arbeidstider og god lønn etter læretiden.

 

Hvorfor begynte du å jobbe i byggebransjen?

Det var nok litt tilfeldig, men jeg fikk øye for det fordi jeg kjente to jenter som hadde utplassering i Bravida da de gikk på ungdomsskolen og da ble interessen trigget. Jeg har også hatt kjennskap til yrket gjennom min mors kjæreste som også er rørlegger. Da valgte jeg å søke meg inn på yrkesfag på videregående og derfra har veien vært lagt i et yrke jeg trives i.

 

Hvorfor valgte du Bravida?

Jeg kom inn i Bravida gjennom oppkjøpet av Oras, og valgte å bli med på den reisen fordi jeg jobber i en avdeling som fungerer veldig bra og jobbene/prosjektene vi utfører er fine. Det er mye frihet under ansvar og dette er ting som jeg i dag synes gjør Bravida til en god arbeidsplass. Gjennom oppkjøpet fortsatte vi som kom fra Oras på en måte som en egen avdeling så overgangen ble ikke så stor og det har vært bra. Vi arbeider godt sammen og det gjør at jeg trives også den dag i dag.

 

Samtidig som jeg trives med at vi har muligheten til å være med å bestemme hvilke områder vi ønsker å jobbe innen. Jeg liker at vi på den måten kan være med å bestemme hva vi helst har lyst til å jobbe med. Jeg jobber f.eks. innenfor service nå. Forrige firmaet jeg jobbet for hadde mye privatkunder, men i Bravida fokuserer vi mer på næring og da jobber jeg med service, vedlikehold og mindre prosjekter hos hovedsakelig faste kunder og kunder vi har rammeavtaler med. Jeg liker godt småjobber, men nå jobber jeg mye på mindre prosjekter og er i dag med på rehabiliteringen av et større bygg i Oslo sentrum. Her har vi kjøling, varme, sprinkler, alle områdene vi driver med innen rør i samme bygget og det er veldig spennende. Jeg liker godt at det er varierte arbeidsoppgaver.

 

Hvordan synes du mangfoldet er i bransjen i dag?

Det er helt klart en lav andel jenter i bransjen, men nå har jeg vært i faget en stund og ser jo at det selvfølgelig blir flere med årene.

 

Hvordan tror du vi kan øke mangfoldet til å jobbe i byggebransjen?

Jeg ser for meg at kvinner med barn synes at dette yrket kan være en utfordring fordi det kanskje ikke alltid er så godt tilrettelagt med tanke på ting man må tilrettelegge for på privaten, slik som henting og levering i barnehage og skolen. Her synes jeg vi på vår avdeling og i Bravida er flinke til å tilrettelegge for dette. Jeg ser for meg at dette kan være en avgjørende faktor for kvinner i bransjen som går inn som voksenlærling eller allerede er i arbeid og bestemmer seg for å få barn, mens jenter ned i 15-års alderen ikke nødvendigvis tenker over dette som en utfordring enda. Det er klart at menn også trenger denne fleksibiliteten i hverdagen når de finner seg selv i denne situasjonen, så det er like viktig at det blir tilrettelagt for dem. Leveringen på morgenen er nok den største utfordringen, hentingen går fint siden vi uansett er ferdig såpass tidlig på ettermiddagen.