Bravida installerer LED-lys på 38 skoler i Kristiansand

I tråd med Kristiansand kommunes ENØK-tiltak bytter Bravida til LED-lys på totalt 38 skoler i Kristiansand.

Nyhet Elektro Kristiansand

– Å skifte alle lysstoffrør til LED-lys er ett av de mange gode valgene kommunen tar, og som vi i Bravida kan hjelpe med for å redusere energikostnadene, sier Roy Vidar Hilton, serviceleder for Bravidas elektroserviceavdeling i Kristiansand.

LED-lys.jpg


Lavere strømforbruk
Han og teamet på 6 elektrikere har vært i full sving med å skifte ut lysene siden sommeren 2022, og 27 skoler forventes ferdig til nyttår.

Ikke bare er det forbudt å selge gamle lyskilder nå. LED-lysene er mer miljøvennlige og kostnadseffektive sammenlignet med tradisjonelle lyspærer, de har lavere strømforbruk, lengre levetid og produserer mindre varme som minimerer faren for brann.

ENØK-tiltak
ENØK-tiltak er fellesbetegnelsen for alle tiltak og elektriske installasjoner som gir mest mulig energi for pengene. Flere slike tiltak kvalifiserer til Enova-støtte.

Bravida hjelper med å energioptimalisere bygg ved å installere energieffektive og miljøvennlige løsninger. Det kutter bygningenes energikostnader samtidig som det er med på å redusere CO2-utslippet.

– Det er veldig bra at kommunen gjør dette ENØK-tiltaket. Det er spesielt bra at de tenker både økonomisk og på miljøet, forteller Roy Vidar Hilton