Bravida-lærling Ruben Hagevik Åsheim ble norgesmester i telekomfaget

16.–18. april var det duket for årets NM i elektro- og telekomfag for lærlinger og unge montører i Oslo. Til sammen ti deltakere, hvorav fire innen telekom, var gjennom praktiske og teoretiske oppgaver og Ruben Hagevik Åsheim endte øverst på pallen.

Nyhet Bergen Lærling

I forkant av mesterskapet var deltakerne igjennom to kvalifiseringsrunder i form av skriftlige spørsmål via nett. Der kom Ruben på andreplass.  

Godt forberedt 
Det var torsdag uken før NM at Ruben fikk vite at han var finalist, og fikk utdelt en forberedelsedel samme dag. Resten av oppgaven kom dagen før. 

– Noe av oppgaven ble fjernet fra konkurransen, men jeg fikk allikevel forberedt meg godt på relevante områder, noe som gagnet meg i finalen, forteller Ruben og fortsetter:

– Første dag var det en seks timer lang oppgave, noe som var vanvittig krevende og utmattende. Jeg slet med motivasjonen og mistet litt troen, men jeg hadde veldig liten feilmargin, så det gikk bra.  

Tore Lillefosse, fagansvarlig for elektro hos Bravida i Bergen, var blant publikum.  

– Jeg var imponert over hans evne til å konsentrere seg og holde fokus underveis, og han jobbet effektivt. Han var litt skuffet over seg selv etter første dagen, og da er det ekstra imponerende at han klarte å løfte seg selv og gi gass videre, forteller Tore om Rubens prestasjon.  

Rask levering ga ekstrapoeng  
– Dag to var jeg fortsatt veldig nervøs og skalv, og brukte pusteteknikker for å roe meg ned. Oppgaven var sveising, noe jeg er god på, og jeg ble ferdig 2-3 timer før de andre. Da fikk jeg flere oppgaver som ga meg ekstrapoeng, forklarer Ruben.  

Likevel ble tilbakemeldingen at Ruben hadde utført oppgaven på en trygg og sikker måte, med lite risiko for ødeleggelse på materialet.  

– Dag tre ble vi hurtigtestet i sveising, og dette nailer jeg, tenkte jeg. Jeg var fortsatt skjelven og gjorde en liten feil, men kom på andreplass i oppgaven.  

Overrasket over førsteplassen 
Ruben fryktet at han skulle havne på fjerdeplass og var usikker på hvordan poengene ble beregnet.  

– Da fjerdeplassen gikk til noen andre, pustet jeg lettet ut. Jeg skjønte ikke før de annonserte andreplass på den jeg trodde skulle vinne, at det faktisk var jeg som hadde vunnet! Jeg fikk en fin medalje, og det ble en del bilder og intervjuer. Det var en fantastisk god følelse! 

Tore legger til at det var tett mellom gull og sølv, og at det utslagsgivende for Ruben ble god presisjon og mindre feil, samt et jevnt høyt tempo.  

Fagprøve og VM  
Det neste som står på agendaen til Ruben er fagprøven i september. Med seieren i NM er han også kvalifisert til VM i Lyon i Frankrike samme måned, noe som forhåpentligvis blir mulig å kombinere med fagprøven.  

Bravida gratulerer vår ferske norgesmester og ønsker Ruben lykke til med både fagprøve og forhåpentligvis VM.  

– Nå går stafettpinnen og oppfordringen videre til alle andre dyktige lærlinger og ferske fagarbeidere, og satser på at Bravida deltar i både elektro- og telekomfag neste gang, avslutter Tore Lillefosse.