Bravida Oslo og Innlandet: Norges kanskje største byggtekniske miljø under ett tak

Bravidas regioner Oslo Service og Oslo Prosjekt og Innlandet har samlet seg under samme tak, og disponerer nå fem etasjer på Linderud i Oslo. Her har de også hatt totalteknisk entreprise, og selvsagt installert energieffektive løsninger.

Nyhet

– Det er veldig spennende å få samlokalisert avdelingene. Jeg har tro på at med ekspertise innenfor både prosjekt og service i samme bygg så kommer overgangen fra prosjekt til service til å bli enklere, sier Thomas Kollshaugen, regiondirektør for Bravidas region Innlandet og Oslo prosjekt.

– Jeg ser også veldig frem til å jobbe i samme bygg. Ytterligere samarbeid mellom avdelingene vil også bidra til økt kompetanseutvikling. Det er noe som kan bli en god fordel for kundene våre, sier Dag Vidar Kvernbråten, regiondirektør for Bravidas region Oslo Service.

image1ncbl.png

Energieffektivt og moderne bygg

Det gamle bygget på Østre Aker vei 92 var gammelt og slitt, men er nå rehabilitert av Bravida. Bygget oppnår nå en luftutskiftning på 0,5, som betyr at luftlekkasjen er minimal og at varmen og kulden opprettholdes svært godt. Ventilasjonsanlegget er installert slik at oppvarmingen og nedkjølingen ikke motarbeider hverandre og blir justert etter behov, som hjelper bygget å spare energi.

Bygget er presertifisert til BREEAM Very Good, og revisjonen etter oppføring pågår.

På nesten hele takflaten er det installert solceller, som produserer spesielt mye strøm nå på sommeren. Belysningen i bygget er også bevegelsesstyrt, slik at bygget ikke bruker unødvendig energi på tomme rom.

Økt tilgjengelighet

Ved å samlokalisere avdelingene gir Bravida sine kunder tilgang til et stort teknisk miljø. Dette øker muligheten for at Bravida identifiserer områder der kundene kan oppgradere sine bygg, noe som kan føre til store energibesparelser og bærekraftige løsninger for kundene.

– Det blir veldig hyggelig å samle så mange kollegaer i samme bygg. Forhåpentligvis blir kommunikasjonen kjappere og vi ungår å sende mange e-post frem og tilbake. Vi trenger bare å gå ned eller opp en etasje for å snakke med fagspesialistene, sier Erik Dobloug, prosjektleder for Bravidas elektroprosjektavdeling i Oslo.

– Jeg syntes det er kjempefint fordi vi har leid kontorbygg i mange år nå. Tidligere har vi ikke hatt mange muligheter til å ta med kunder inn for å vise hva vi har å tilby, men den muligheten har vi nå. Det er også flere muligheter til å få tips fra fagspesialistene som sitter i samme bygg, sier Odd Enger, salgsleder sikkerhet i Bravidas fire & security-avdeling i Oslo.

ØA92 redigerte bilder (5).jpg ØA92 redigerte bilder (3).jpg