Bli automasjonstekniker hos Bravida

Gjennom et skreddersydd praktisk utdanningsprogram kan du nå utdanne deg til automasjonstekniker hos Bravida – uten å ha tidligere teknisk erfaring.

Nyhet Automasjon Bravida Norge

– I dag er det et veldig stort behov for automasjonsteknikere i bransjen, men det utdannes for få. Det er et generelt problem at det ikke utdannes flere, derfor etablerer vi et utdanningsløp gjennom Bravidaskolen i samarbeid med Academic Work og Brights Learning, sier Håvard Kristiansen, forretningsutvikler for automasjon i Bravida Norge.

Man trenger ikke teknisk bakgrunn for å gjennomføre programmet, men teknisk og digital interesse og gjerne gode ferdigheter innen gaming kan komme godt med.

– Vi går mer og mer mot data og programmering i automasjonsbransjen. Derfor kan de som er dyktige med gaming eller programmering, eller sitter mye foran PC være veldig aktuelle for denne utdanningen. Vi har stillinger innenfor automasjon som er retter seg mer og mer mot ren programmering, sier Kristiansen.

Ett år i en av Bravidas automasjonsavdelinger

Academic Works er nå i gang med å rekruttere deltakere til programmet, og oppstarten er planlagt til februar 2024. De første 12 ukene er man del av et 12-ukers intensivprogram, før man går videre til en av Bravidas automasjonsavdelinger og ett års omfattende opplæringsprogram.

– Etter fullført opplæring kan de få fast stilling i Bravida, forutsatt at de har bestått alle tester og krav, sier Kristiansen.

Allsidig og kompetent

– I løpet av programmet vil vi dykke inn i fagstoffet og du er med på reisen fra grunnleggende el-lære til avansert automasjon og PLC-programmering. Vi takler bransjen fra forskjellige vinkler og sørger for at du første dag hos Bravida kan ta på deg både den bærekraftige, prosjektledende, tekniske, praktiske, forretningsorienterte og agile hatten, sier Madeleine Greenfield, head of program management hos Brights learning.

Hun er en av dem som utvikler utdanningen, i samarbeid med Bravida og Academic Work.

– Programmet er laget i tett samarbeid med Bravida for å sørge for at du som ny arbeidstaker hos Bravida blir så effektiv som mulig, på kortest mulig tid.

blobid1.jpg