Fremtidens elektrikere besøkte Storbylegevakta - og de er jenter!

I høst har vi hatt besøk av 22 jenter fra videregående skoler i Oslo på byggeplassen til den nye Storbylegevakta.

Nyhet

På Elvebakken og Kuben videregående skoler får man god undervisning på veien mot å bli elektriker, men det er ikke like lett å se hvordan det faktisk blir å komme ut i jobb. Flere og flere jenter går dette faglige løpet, og er spent på hvordan jobben egentlig blir.

I Bravida er vi opptatt av å bryte ned fordommene mot en mannsdominert bransje og inviterte jentene med på byggeplassen for å bli kjent med hvordan vi jobber. Der fikk de møte fremtidige kolleger i bransjen som svarte på ting de lurte på. For hva slags personlighet ser vi i Bravida egentlig etter når vi ansetter?

Prosjektleder Eivind Søgaard og trainee Sander Hamborg som viste jentene rundt på den nye storbylegevakta fortalte at i Bravida har vi alle type personligheter, og at det som er viktig er at man ønsker å gjøre en god jobb.

De delte entusiastisk av egne erfaringer i Bravida og la mye fokus på at vi ønsker flere jenter inn i bransjen og hvordan kollegaene forteller at de synes miljøet blir bedre når man får en blanding av kjønn på arbeidsplassen.

Når resultatet av besøket blir at to av jentene i avgangskullet ønsker lærlingplass i Bravida, da ser vi viktigheten i å vise fram jobben, miljøet og de spennende prosjektene vi jobber med!