Bravida gir liv til 133 leiligheter på Liljendal

Bravida Trondheim installerer sanitærvarme, sprinklersystem, næringsarealer og parkeringskjeller på Liljendal i Trondheim. Kontraktens verdi er på 30 millioner kroner.

Nyhet Sprinkler Trondheim

– Dette prosjektet er Bravida Trondheims største pågående oppdrag, og det ligger sentralt i Trondheim. Første blokk forventes ferdigstilt i 2024. Gjennom oppdraget demonstrerer Bravida sin kompetanse og sitt engasjement for å levere kvalitetsinstallasjoner. Samtidig får vi vist hvem Bravida er og hva vi holder på med, sier Kine Weiseth, prosjektleder for Bravidas VVS-prosjektavdeling i Trondheim.

Nettsidebilde.jpg


Prefabrikkerte løsninger

Bravida bruker løsninger som prefabrikkerte sprinkler og gulvvarme, som er klare for installasjon. Disse løsningene øker både effektiviteten og sikkerheten til medarbeiderne i prosjektet og bidrar til å redusere byggekostnadene.

Avløpet er produsert av Poloplast, som har 90% lavere CO2 utslipp og er mer brannsikre og bedre lydisolert enn tradisjonelle alternativer.

– Sprinklene kommer ferdig kuttet og klare til montering. Det hjelper med å redusere sannsynligheten for skader ved montering og gjør monteringsprosessen enklere, sier Weiseth.

Digitale hjelpemidler

Som hjelpemiddel i byggeprosessen bruker Bravida mobilapplikasjonen Dalux. Mobilapplikasjonen gir montørene muligheten til å se digitale arbeidstegninger, visualisere bygget med 3D-modeller og å hente bygningsproduktinformasjon. Det blir også benyttet til dokumentasjon og kvalitetskontroll direkte via mobil og nettbrett.

Dalux reduserer dermed behovet for papirbasert dokumentasjon og gir prosjektleder mulighet til å levere ny og oppdatert informasjon så kjapt som mulig.   

– Det er et veldig godt hjelpemiddel. Rørleggerne bruker mobilene sine i stedet for papir. Hvis vi kommer med oppdateringer under prosjektet, kan jeg innføre det umiddelbart, noe som ikke hadde vært mulig hvis de hadde brukt penn og papir, avslutter Kine.

Se video her