Lysbringere på Vestkanten

– Jeg satser på læreplass i Bravida, sier utplassert skoleelev Eilef Stensaker med overbevisning. Vi treffer Eilef som sammen med Peter Michael Sars, som allerede er lærling og dermed erfaren, i full gang med å gjøre klar lysarmaturer som skal henges opp i en gangvei.

Nyhet Bravida Norge Lærling

Lærling Tobias skifter lysarmeturer i garasjen.

Tekst og foto: Arne Danielsen

Vi befinner oss på Vestkanten Storsenter i Loddefjord, en åtte minutters kjøretur utenfor Bergen sentrum. Loddefjord er en typisk drabantby som vokste frem tidlig på 1970-tallet, og fremstår i dag som et tettbebygd område av næringsområder, blokker, rekkehus og villaområder.

Storsenteret er et bydelssenter og etter eget utsagn kanskje størst i landet innen kombinasjonen handel og opplevelse, med 96 leietakere og 43 000 kvadratmeter butikkareal. Blant tilbudene finnes Bergens eneste badeland, ishall, curling, kultursal, bowling, treningssenter og bibliotek.

Flinke til å jobbe

Bravida har med tre elever fra elektrolinja på Åsane videregående skole – tidligere Åsane Yrkesskole - her på senteret. Alle bedyrer at de trives godt. Så er også skolens motto at «sammen skal vi gjøre hverandre gode», så det skal bare mangle.

– Tror ikke det blir noe problem med lærlingplass, for de er flinke til å jobbe, er attesten fra ansvarlig montør Thomas Larsen.

Eilef Stensaker er utplassert skoleelev fra Åsane Videregående Skole, og trives godt med Bravida på Vestkanten storsenter.

Lang historie

Thomas forteller at Bravida har hatt serviceavtale ved senteret i mange år, før det med Otera Elektro, som Bravida kjøpte opp i 2014. Senteret har eksistert helt siden 1973, og ble reåpnet som Vestkanten i 2012 etter en stor utbygging.

Nå er Bravida med på ytterligere ombygging. De er nettopp ferdig med Starbucks, som nylig har åpnet dørene. Nå står sushikjeden med det på norsk litt artige lydende navnet «Sabrura» for tur. Lokalene her er ennå langt fra ferdige. Bravida legger opp strømtilførsel, nødlys og brannalarm – hele pakka.

Også et nytt senterkontor er under bygging.

Når det gjelder elektro skal alt her styres av et SD-anlegg med styring av lys, temperatur og persienner, forklarer Thomas Larsen.

Penger spart

I garasjen under senteret finner vi lærling Tobias i liften. Han er i gang med å skifte alle lamper fra metallhalogen til led, noe som vil spare senteret for innpå nitti tusen kroner i måneden på strømregningen.

Innslaget av skoleelever og lærlinger fra Bravida er stort på Vestkanten. Her er mye variert arbeid å ta fatt på og lære av for flittige hender.

Vestkanten Storsenter er kanskje Norges største i sitt slag, innen kombinasjonen handel og opplevelser.