​Bravida og Futurehome inngår strategisk samarbeid om utrulling av smarthus!

Pressemelding

Futurehome og Bravida inngår strategisk samarbeid om en nasjonal utrulling av smarthusteknologi. Avtalen omfatter i første omgang Norge, med planer om å utvide til resten av Skandinavia. Målsettingen er å gjøre Smarthus til allemannseie!

Nå blir det enklere og rimeligere å kjøpe et profesjonelt smarthus
Futurehome utvikler smarthusløsninger som lar kundene våre fjernstyre og automatisere belysning, oppvarming, ulike apparater og låser, og få alarmer ved kritiske hendelser som innbrudd, brann og vannlekkasje.

Futurehome og Bravida har samarbeidet om å utvikle løsninger som effektiviserer smarthus-installasjoner siden 2014, noe som har resultert i at prisen på en profesjonell smarthusinstallasjon i en eksisterende bolig er redusert med opp til 80% i noen tilfeller.

En del av prisreduksjonen skyldes standardisering av produkter og automatisering av prosessene rundt prosjektering, kjøp og installasjon. Kunden kan selv designe sitt eget smarthus rett fra nettleseren, og få det levert ferdig installert til fast avtalt pris. Han vil så bli kontaktet av en elektriker som vil komme ut å installere løsningen. Løsningen er utviklet for kunder som ønsker å gjøre sin eksisterende fritidsbolig, leilighet, hus eller arbeidsplass smartere.

“Futurehome er utrolig fornøyd med å nå kunne tilby landsdekkene installasjon av vår smarthusløsning gjennom en solid aktør som Bravida. Bravida har vært en fantastisk samarbeidspartner og har bidratt helt siden 2014 med tilgang til ekspertise, piloter og lokaler. Nå gleder vi oss til å ta neste steg i samarbeidet vårt.” sier CEO og medgründer Erik Stokkeland.

Smarthusrevolusjon står for (den digitale) døra
“Smarthusrevolusjonen i de norske hjem har latt vente på seg på grunn av kompliserte systemer og et fragmentert tilbud til markedet. Markedet har vært for spesielt interesserte og teknisk kyndige. Det har igjen ført til høye priser for kundene. Bravida har samarbeidet tett med Futurehome gjennom flere år for å bøte på nettopp dette, og nå er vi klar til å rulle ut løsningen i stor skala” sier Stian Søhoel, Markedsdirektør i Bravida.

Smarthus gir økt kontroll og komfort av boligen til enhver tid gjennom samhandling mellom hjemmets ulike elektroniske enheter. For eksempel kan en få varsling på smarttelefonen dersom det er røykutvikling i boligen og en kan redusere husets strømforbruk gjennom tidsstyring av varmesoner. De fleste med smarthus verdsetter spesielt at smarthuset forenkler hverdagen og gir økt trygghet, også når en selv ikke er hjemme.

Futurehome og Bravida har fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle tjenesten som nå lanseres. Gjennom IFU-ordningen støtter Innovasjon Norge prosjekter hvor etablerte selskaper kan samarbeide med gründerselskaper for å utvikle og lansere morgendagens løsninger i markedet.

“Dette er bare ett steg på veien til å nå visjonen vår om å gjøre alle bygninger smartere, tryggere og mer energieffektive. Framover vil Futurehome ha fullt fokus på å levere de beste smarthusløsningene til kundene våre, og det er stas å gjøre det med et av Nordens største og mest respekterte installasjonsselskap” avslutter Erik Stokkeland.

-----


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Futurehome
Erik Stokkeland, CEO, mob: + 47 406 20 894, e-post: erik@futurehome.no

Bravida
Stian Søhoel, Markedsdirektør, mob: +47 900 11 138, e-post: stian.sohoel@bravida.no