Kjempekontrakt til Bravida på elektro

Pressemelding

Bravida Norge AS signerte fredag 9. desember kontrakt med Statens vegvesen som leverandør av elektro på utbyggingen av Eiganes- og Hundvågtunnelen i Stavanger. Kontraktsverdien for Bravida er på 267 millioner kroner, og er den største elektrokontrakten som Bravida noen gang har inngått på et norsk veitunellanlegg.

Litt om prosjektet

Eiganestunnelen blir 3,7 km lang, og skal lede E39 utenom Stavanger sentrum. Hundvågtunnelen er en 5,6 km lang undersjøisk tunnel som inngår i Ryfast (Ryfylkes fastlandsforbindelse). Begge tunnelene får to løp.

Oppdraget som Bravida får omfatter blant annet trekking av ca 364.000 meter kraft- belysning- signal- ledelys og jordkabler, installasjon av litt under 4 000 lysarmaturer, 840 ledelys, 560 fullgrafiske skilt og 450 belyste opplysningsskilt. Sikkerheten for bilistene ivaretas blant annet ved 190 nødstasjonsskap og 240 overvåkningskameraer. For å sikre strømforsyningen installeres det også 22 UPS’er med 11 nødstrømsfordelinger.

-Bravida skal nå gjennomføre en av Norges hittil største elektrokontrakt i veitunell, og takker for tilliten vi er vist ved tildeling av denne kontrakten. Bravida har erfaring fra mange av de andre store prosjektene som gjennomføres i Norge, hvorav flere innen samferdsel, og vi gleder oss veldig til å gå i gang, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

-Kontrakten betyr mye for Bravida lokalt, ikke minst fordi kontrakten er med på å støtte og utvikle lokale arbeidsplasser. Kontrakten understøtter dette, og bidrar ikke minst til å sikre inntak og opplæring av flere lærlinger lokalt. Vi har 28 lærlinger i Stavanger i dag, og vil ha ett rekordstor inntak til våren, sier Ronny Øvrevik, avdelingssjef for Bravidas elektroavdeling i Stavanger.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Tore Bakke, adm. dir., Bravida Norge. Mobil: +47 909 41 607, e-post: tore.bakke@bravida.no
Ronny Øvrevik, Avdelingssjef Bravida Stavanger. Mobil: +47 414 40 661, e-post: ronny.ovrevik@bravida.no


Fakta om Bravida: Bravida er Nordens fremste totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester med ca 10.000 ansatte i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Bravida leverer både spesialtjenester og helhetsløsninger innen elektro, rør og ventilasjon, og tilbyr alt fra design og prosjektering til installasjon, drift og vedlikehold. Bravida er representert på drøyt 160 steder i Sverige, Norge, Danmark og Finland.