Jenter i Bravida

Pressemelding

Vi har samlet noen av jentene i Bravida Oslo for å høre hvordan det er å være en liten gruppe i et stort selskap. Videre kan du blant annet lese hvorfor montør Jannicke Nyborg, VG2 elev Emilie Snoen, montør Beate Karna, lærling Bianca Bengtsson og montør Stine Nelson valgte Bravida som arbeidsplass og hva som motiverer de.


Hva var det som gjorde at du valgte Bravida som arbeidsplass?

Stine: ”Jeg valgte å starte i Bravida fordi det virket som en seriøs og trygg bedrift”

Jannike: ”Jeg startet som lærling i 2002 i Siemens som senere ble kjøpt opp av Bravida. De gode kollegaene gjør at jeg trives veldig godt med å jobbe i selskapet.”

Emilie: ”Jeg er utplasseringselev og går nå VG2. Jeg kjente til Bravida gjennom min far og hadde et godt inntrykk av selskapet. Jeg kommer fra en familie hvor det er mange elektrikere, både min far og bestefar, så jeg tvilte aldri på hva jeg ville bli.


Hva motiverer deg?

Stine: ”Jeg liker å jobbe med flinke folk, og det er det i Bravida.”

Beate: ”Jeg liker godt at arbeidet blir fint utført, og det å jobbe praktisk og fysisk er topp.”

Bianca: ”Det gjør det jo også mye lettere å komme seg på jobben når du har det gøy der.”

Emilie: ”Det at du får du lov til å jobbe selvstendig er veldig motiverende, selv når du er utplassert. Det å få utfordringer som jeg kan mestre gjør meg tryggere og at jeg vil lære mer.”


Hvilke oppgaver har du om 3 år?

Beate: ”Jeg ser for meg at jeg fortsatt er servicemontør med bil. Oppgavene som følger med servicebil er ganske varierende så det gjør det spennende. Jeg trodde aldri at jeg skulle dra til Kristiansand på oppdrag for å installere Wifi-punkter, men det gjorde jeg høsten 2016. Det ga mange gode minner.”

Bianca: ”Jeg håper at jeg har bestått fagprøven og er montør. Oppgavene blir nok relativt like som i dag, men da blir det jo med eget ansvar. Det ser jeg frem til.”

Emilie: ”Jeg håper også jeg har bestått fagprøven og jobber som montør. Jeg tror at det skal gå fint, for i Bravida har de så god disiplin og tar vare på lærlingene.”

”Vi er veldig stolte av at vi har slike flotte jenter og vil gjerne ha flere inn i Bravida i alle fagene. Vi støtter Nelfo sitt mål om å få 20 % kvinner inn i elektrofaget. Vår erfaring fra dette møtet er at jentene som velger praktiske fag er trygge på seg selv, og liker å jobbe i team i likhet med guttene. For å finne jentene som vil jobbe innen elektrofagene, er det viktig å ha gode rollemodeller, noe disse jentene er”, sier Filialsjef Sidsel Thompson.