Unngå tyveri fra byggeplass

Pressemelding

Bravida, OSN Anleggsikring og Safe4 Security Group inngår samarbeid for økt sikkerhet på byggeplasser.

Mange bedrifter opplever tyveri fra byggeplass, og dette skaper både økte kostnader og mye arbeid for de som rammes. Det er derfor viktig å være i forkant, og benytte sikkerhetsløsninger som gjør det vanskelig å bryte seg ubemerket inn. Bravida, OSN Anleggsikring og Safe4 har derfor gått sammen og tilbyr nå et nytt konsept til byggebransjen; en sikringspakke med alt inkludert for effektiv sikring av områder, inkludert fysisk sikring og kameraovervåkning tilkoblet FG-godkjent alarmstasjon.

OSN Anleggsikring står for den fysiske sikringen, Bravida har kameraløsningen som fanger opp mistenkelig aktivitet, og det går varsel til Safe4 sin FG-godkjente alarmstasjon som monitorerer byggeplassen når alarmen går. Alarmoperatøren kan gi beskjeder til evt. inntrengere over høyttaler og kan sende ut vekter og varsle politiet ved behov. Videomaterialet dokumenterer hendelsene og kan brukes som bevis. Dette gir til sammen en unik sikringspakke til byggebransjen, som vil øke sikkerheten og redusere risikoen for tyveri betraktelig.

Boligbyggerselskapet Bakke AS har testet ut løsningen på en av sine byggeplasser. «Vi slet en del med tyverier på vår byggeplass i nærheten av Nesodden, og var på utkikk etter en løsning som passet på vår type byggeplass. Vi gikk igjennom vårt behov sammen med Bravida på byggeplassen, og fikk en løsning som passet vår byggetakt med tanke på innflytting av beboere og fortsatt stor byggeaktivitet. Tyveriene på nattetid har stoppet opp, og løsningen har faktisk bidratt til å utpeke gjerningsmann ved et tilfelle,» sier Stig Kaspersen, prosjektleder i Bakke AS.

«Vi er fornøyde med å kunne tilby våre kunder en total sikringspakke for byggeplasser. Vårt mål er å levere totale sikkerhetsløsninger og da er vi også avhengige av dyktige samarbeidspartnere som OSN Anleggsikring og Safe4», sier regionsdirektør Oslo i Bravida Norge, Tore S. Hansen.

Daglig leder i OSN Anleggsikring, Frode Rastad, har dette å si om løsningen: «Selv kun en kort testperiode viser at dette konseptet vil kunne gi store besparelser for entreprenører, og vi er glad for at vi sammen med Bravida og Safe4 gjør det enkelt for kundene våre å få på plass en god og sikker helhetsløsning.»

Frode Mathiassen, salgsdirektør i Safe4 Security Group, legger til: «Vår moderne og døgnbemannede alarmstasjon behandler og tolker alarmsignalene og sørger for å varsle vekter og/eller politiet. I tillegg tilbyr vi vår unike DNA merke-teknologi, SelectaDNA, som har vist seg å ha en høy preventiv virkning.» 

Løsningsbeskrivelse

Fysisk sikring
Den fysiske sikringen består av klatresikre byggegjerder, løftesikring for å unngå at gjerdene kan løftes opp av foten og sikkerhetsklammer som krever spesialverktøy for å åpnes. I tillegg tilbys trådholdere på toppen for feste av piggtråd. Skyvegrind og rotasjonsgrind med leser for byggekort og IT-system for mannskapskontroll, gir sikker kjøre- og personalinngang. Inkludert i pakken er også SelectaDNA for merking av verdifullt utstyr, samt dekkduker/banner med varsel om DNA-merket/kameraovervåket område. Statistikken viser at kriminelle unngår byggeplasser hvor skilt opplyser at SelectaDNA er benyttet. Når verktøy er merket med syntetisk DNA kan politiet lett finne riktig juridisk eier av verktøyet via en internasjonal database, og knytte den kriminelle opp mot åstedet. Dette letter politiets bevisførsel og gjør at merket verktøy og anleggsmaskiner har lav omsetningsverdi.

Kameraovervåkning
En løsning som består av høyttaler og Bosch-kamera med Intelligent Video Analyse (IVA) som er tilkoblet Safe4’s FG-godkjente alarmstasjon. Kundens avtalte alarminstruks danner basis for hva alarmstasjonen skal bistå med av aktiviteter og tjenester. Dette innebærer i de fleste tilfeller mottak og behandling av alarmsignaler, monitorering, høyttalerfunksjon, vektertjenester og rekvirering av politi og nødetater ved behov.Ta kontakt for ytterligere informasjon:

Jhonattan Cartaya, KAM sikkerhet Bravida Norge AS, tlf: 90783816, e-post: jhonattan.cartaya@bravida.no

Frode Rastad, daglig leder OSN Anleggsikring AS, tlf: 91 00 90 18, e-post: frode@anleggsikring.no

Frode Mathiassen, salgsdirektør Safe4 Security Group AS, tlf: 917 17 193, e-post: fm@safe4.com