Bravida signerer sin hittil største kontrakt – skal bygge ny fabrikk for Norsk Kylling

Bravida signerte torsdag 20. september en samspillskontrakt verdt ca. 300 MNOK. Kontrakten er en totalentreprise for de tekniske fag til Norsk Kylling sin fremtidsrettede fabrikk på ca. 35 000 m2 i Orkanger. Kontrakten ble signert med NHP Eiendom.

Pressemelding

Norsk Kylling ønsker å bygge verdens mest energismarte produksjonsanlegg, og investeringer i drift og teknologi knyttet til dyrevelferd gjør at fabrikken vil bli banebrytende innen energibruk og bærekraft. Som en del av dette bygges en egen energisentral som skal sikre verdensledende løsninger på energiforbruk. Fabrikken vil ha innovative løsninger for lagring og styring av energi, og vil gjennom dette kunne redusere CO2-utslippet betraktelig.

Bravida skal levere en komplett totalteknisk pakke til fabrikken, bestående av sanitær og varme, sprinkler, klimatisering og automasjon, og elektrotekniske anlegg inkludert sikkerhet samt lås og beslag. Prosjektet har et spesielt aspekt knyttet til hygiene i forbindelse med opptørking av lokalene etter vask, samt en spesiell prosess med luktreduksjon til omgivelsene.

Samhandlingsfasen er allerede i gang og vil vare ut året. Oppstart av byggingen er planlagt til første halvår 2019, og Bravida vil ha fullt trykk på prosjektet fra oktober 2019. I løpet av omkring 18 måneders byggetid skal det gjennomføres rundt 120 000 timer på montering, og på det meste vil det være 60-70 personer på utførelse og 10-15 personer i stab og oppfølging, til planlagt ferdigstillelse sommeren 2021.

– Vi i Bravida er svært fornøyd med å ha fått dette spennende og viktige prosjektet, og gleder oss til å begynne på arbeidene. Vi ble involvert i en tidlig fase, noe som gir oss en unik mulighet til å påvirke løsninger, planlegge og målsette innkjøp, og bygge opp de rette teamene. Det å unngå skader og ulykker har høy prioritet i dette prosjektet som i vårt arbeide for øvrig, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

Med en kontraktsverdi på ca. 300 MNOK er dette den største kontrakten i Bravida Norge i nyere tid, og vi ønsker å bruke fulldigitaliserte prosesser og verktøy, deriblant Dalux, for å sikre en effektiv produksjon og økt produktivitet.
– Dalux sin digitale løsning skal anvendes som støtte til å utføre oppgaver, kontrollplaner og sjekklister, samtidig som vi skal bruke det som kommunikasjonsverktøy internt og med kunden. Vi vil også benytte BIA-appen (Bravidas Informasjonssystem for Arbeidsmiljø) på hele prosjektet, forteller Johan Varmedal, teknisk direktør i Bravida Norge.

Norsk Kylling eies av REMA 1000 og har gjennomgått en stor transformasjon de siste årene ved å ha blitt langt mer bærekraftig og lønnsom gjennom fokus på dyrevelferd og produkter av topp kvalitet. Prosjektet er en av de største satsinger innen næringsmiddelindustrien i den senere tid i Norge, og vil utgjøre starten for etablering av en klynge med næringsmiddelvirksomheter i området.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Tore Bakke, administrerende direktør, Bravida Norge AS
Mobil: +47 909 41 607
E-post: tore.bakke@bravida.no