Bravida vinner elektro-kontrakt med SUS2023

Bravidas avdeling i Stavanger har fått kontrakten med å levere el-anlegget til det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger. Avtalens verdi er nær 300 millioner kroner inkludert mva.

Pressemelding

Bravida skal levere elektrisk anlegg til hele det nye sykehuset. Kontrakten omfatter basisinstallasjon for elkraft, lavspent forsyningsanlegg, lys, nødlysanlegg og elektrisitet for utendørs anlegg.

Det inngår også i kontrakten å levere blant annet systemer for kabelføringer for IKT, tele og automatisering inne og ute, integrert kommunikasjon, alarm og signalanlegg, adgangskontroll og innbruddsanlegg, brannalarmanlegg og pasientsignalanlegg.

– Vi er stolte over å bli valgt som leverandør på elektro på dette prosjektet. For oss er det en betydelig anerkjennelse av den kompetansen vi har bygget opp på leveranser til helsesektoren, sier regionsdirektør for Sør-Vest i Bravida, Ronny Øvrevik.

Ronny Øvrevik, regiondirektør Bravida Sør Vest og Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør Helse Stavanger. Foto: SUS2023


– Det er god fremdrift i sykehusprosjektet, og dette er en nøkkelleveranse som det er godt å ha på plass, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.

Bravida fikk også leveransen av gass og trykkluft til sykehuset, gjennom datterselskapet Oras. Den avtalen var på 108 millioner kroner. Arbeidet for begge avtaler vil bli utført fra 2020 til 2022.

– Elavtalen gir arbeid til mellom 60 og 80 medarbeidere. Med 175 ansatte i Stavanger betyr dette at vi må ansette flere medarbeidere, fra lærlinger til erfarne elektrikere, sier Øvrevik.

– El-kontrakten er viktig. Nå ser vi frem til å jobbe godt med Bravida for de beste løsningene for det nye sykehuset. Det er positivt at Bravida holder til her, fordi vi tror på nært samarbeid med lokalt næringsliv når vi jobber med å bygge nytt sykehus for befolkningen i Sør-Rogaland, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

– Kontrakten med SUS bekrefter vår solide kompetanse. På SUS2023 vil våre medarbeidere på både medisinske gasser og elektro og andre aktørers medarbeidere utnytte vertøy for digital samhandling og prosjektstyring. SUS2023 har vært klare i forutsetningene om å utnytte digitale verktøy i prosjektet. Noe de skal ha honnør for, sier administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge.