Oras AS gir gass og trykk til nytt sykehus i Stavanger

Oras AS skal levere gass og trykkluft til det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger. Avtalens verdi er ca. 108 millioner kroner eks mva.

Pressemelding

Oras AS har fått oppdraget med å levere anlegg for medisinske gasser og trykkluft til nye Stavanger universitetssjukehus, som skal stå ferdig i 2023. Anlegget skal bestå av tilførselsanlegg for medisinsk oksygen, medisinsk lystgass, medisinsk luft, instrumentluft, syntetisk luft, medisinsk karbondioksid, vakuum, evakuering av anestesigasser, sentralavsugsystem for anestesi- og diatermigasser, teknisk trykkluft, nitrogen og spesialgasser.

– At Oras har blitt tildelt dette oppdraget er stort, og alle involverte medarbeidere er stolte over å ha fått denne jobben. Spesielt spennende er det å bli involvert i et prosjekt med stort fokus på å være innovative. Det er en stor tillitserklæring at sykehuset har troen på at vi kan levere et medisinsk anlegg av høy kvalitet – og det er dette vi kan! Vi har høy kompetanse, gode prosesser og de riktige medarbeiderne for å kunne gjennomføre denne typen prosjekt, forteller Usman Riaz, avdelingsleder for medisinske gasser i Oras AS.

Avdelingen er spesialisert innen medisinske gassanlegg, og arbeider kun innenfor dette fagfeltet.

– Avtalen med Oras gjør at vi har med oss en partner med høy kompetanse og som leverer nye løsninger for et fremtidsrettet sykehus. Kontrakten gjelder ulike medisinske gasser, og Oras er en meget erfaren leverandør. Vi ser frem til godt samarbeid, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, sammen med prosjektdirektør for SUS2023, Kari Gro Johanson ved signeringen av kontrakten. Foto: SUS2023

– For Bravida bidro oppkjøpet av Oras til at vi fikk unik spesialkompetanse og verdifull erfaring som gjorde oss til en enda mer komplett leverandør av tekniske installasjoner, slik at vi kan tilby et bredere tjenestespekter til sykehussektoren sånn som i dette prosjektet, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge AS.

– Oras og Bravida takker for tilliten, vi går en spennende tid i møte og gleder oss stort til å komme i gang med prosjektet, sier Usman og Tore.