Bravida gir liv til det nye Kristinakvarteret i Tønsberg

I slutten av oktober signerte Bravida Norge AS kontrakt med entreprenøren Veste AS for leveranse av elektroarbeidene til prosjektet med ombygging av Kristinakvarteret i Tønsberg.

Pressemelding

Bygget ligger i krysset mellom Farmannsveien 3 og Grev Wedels gate 12 i Tønsberg, og skal ikke rives men totalrenoveres med ønske om å i størst mulig grad ta vare på eksisterende betongkonstruksjoner, som igjen danner utgangspunkt for et prosjekt med høye miljø- og klimaambisjoner.

Kristinakvarteret har en svært sentral lokasjon i Tønsberg med både nærhet til bylivet i sentrum og kollektivtransport som tog og buss. I tillegg vil bygget produsere en del av sin egen strøm ved hjelp av solceller, og ha plasser til andre miljøvennlige transportmidler som elektriske sykler og elektriske biler. Dette blir arbeidsplassen til over 200 personer og skal samtidig ivareta funksjonen som hjem for 12 husstander, total 7500 m2.

Dette blir det første BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte bygget i Tønsberg, som betyr at bygget har mer enn 70 % av totalt oppnåelige poeng for klassifisering og sertifisering, det nest høyeste nivået. BREEAM-NOR er Norges fremste miljøsertifiseringssystem for nybygg og større rehabiliteringer, og sertifiseringen viser at prosjektet har kvaliteter ut over byggeforskriftenes minstekrav.

Kontrakten har en verdi på 10 millioner norske kroner og gjelder leveranse av utstyr og montasje av elektrisk anlegg, lys, brannalarm, adgangskontroll, nettverk og byggautomasjon, solcelleanlegg og elbilladere.

– Bravida har jobbet med Kristinakvartalet siden desember 2020 og vi er veldig fornøyd med å ha landet kontrakten og gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier avdelingsleder for elektroavdelingen i Tønsberg, Øystein Rossebø,  sammen med regiondirektør for region Vestfold og Telemark, Frode Heimark.

– Vi er stolte over fulle ordrebøker og trenger flere elektrikere på laget. Er du elektriker eller i gang med å utdanne deg til elektriker, så ta kontakt med oss for en uformell prat, sier Rossebø.

Bildetekst:
Illustrasjon av Kristinakvarteret i Tønsberg etter totalrenoveringen med solceller på taket. Illustrasjon: Asplan Viak