Bravida styrker sin posisjon på Sunnmøre og komplementerer fagtilbudet med ventilasjon ved oppkjøp av Plato AS

Bravida inngikk 22. oktober 2021 avtale om kjøp av 100 % av aksjene i ventilasjonsfirmaet Plato AS i Sykkylven, og selskapet vil fra 1. november 2021 integreres i Bravida Norge AS.  

Pressemelding

– Dette oppkjøpet styrker ventilasjonstilbudet i Midt-Norge, og gjør at Bravida kan levere de tre største fagområdene og dermed tilby tverrfaglige helhetsløsninger til våre kunder i samme geografiske område, sier regiondirektør for Region Midt i Bravida Norge, Petter Storhaug.

Plato AS er en ventilasjonsentreprenør basert i Sykkylven i Møre og Romsdal, med en mindre enhet i Ørsta. Firmaet ble opprettet i 1987 og har i dag omkring 21 medarbeidere og omsatte i 2020 for ca. 35 millioner kroner.

Hovedvirksomheten er installasjon og service knyttet til ventilasjonsanlegg, varmepumper og blikkenslagerarbeid, hovedsakelig til privat næringsliv men også noe til privatkunder og offentlige virksomheter.

– Det har vært en spennende reise hit, og jeg gleder meg til utviklingen og fortsettelsen videre som en del av Bravida, forteller nåværende daglig leder, eier og gründer av Plato AS, Odd Arne Rønes.

Fra før tilbyr Bravida både elektro og rør i Ålesund, og oppkjøpet av Plato vil bli en ny avdeling i Bravida som fortsetter fokuset på ventilasjonsmarkedet i Møre og Romsdal.

– Vi er svært glade for å gjennomføre oppkjøpet. Det vil bidra til at vi i Bravida vokser og når våre ambisjoner om å bli en ledende leverandør, også av ventilasjonstjenester, sier administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke.