Prosjekt Føniks inn for landing

Fredag 11. juni ble det avholdt ferdigbefaring og overtakelsesforretning mellom byggherre NHP Eiendom og totalentreprenør Bravida på de tekniske anleggene i Norsk Kyllings nye fabrikkanlegg i Orkanger.

Pressemelding

– Det er helt fantastisk at vi har klart å gjennomføre prosjektet selv om vi har vært midt inne i en pandemi. Ikke visste vi om slike utfordringer da vi skrev kontrakt i 2018. Derfor er jeg glad og imponert over at vi kan sitter her nå, uttaler NHP Eiendoms administrerende direktør Christian Wist.

Han understreker det gode samspillet med Bravida, som ikke minst har vært raust når det gjelder å få til endringer og løsninger underveis.

– Å treffe på tid og rammer har vært viktig. Så langt ser alt veldig bra ut. Bravida har vært en viktig aktør, understreker Wist.

NHP Eiendoms administrerende direktr Christian Wist og Bravidas regiondirektr i MidtNorge Petter Storhaug skrev under overtakelsesprotokoll hos Norsk Kylling 11 juni

– Norsk Kyllings anlegg er et imponerende bygg og det største totaltekniske prosjektet Bravida har understreker Bravidas regiondirektør i Midt-Norge, Petter Storhaug, som roser mer enn hundre dyktige montører og lærlinger som har deltatt i prosjektet.

Prosjekt Føniks er navnet på byggingen av Norges største fabrikk for produksjon av hvitt kjøtt. Fabrikken vil være verdensledende i sitt slag, blant annet med innovative løsninger for lagring og styring av energi.

Det ferdige anlegget skal ta imot kyllinger fra 150 bønder, og vil få en kapasitet på 15 000 fugler i timen. I andre enden av det to etasjers store produksjonslokalet foredles slaktet til grillkyllinger, filet, pålegg, pølser og posteier. Dagsproduksjonen skal styres etter de daglige bestillingene til REMA 1000-butikker over hele landet.

Bravida har hatt det totaltekniske ansvaret i alle fag; ventilasjon, luktrensningsanlegg, trykkluft, elektro, solcelleanlegg, rør, adgangskontroll, lås og beslag, sprinkler og automasjon. På topp har over 100 montører i sving samtidig samt nærmere 20 i administrasjonen inklusiv prosjektering. Anlegget er svært komplekst, er delt inn i ulike hygienesoner med strengere krav til hygiene enn på et sykehus.

I tillegg til å være ett av Bravidas aller største prosjekter, har det krevd høy kvalitet på produksjon og prosjektledelse, solid teknisk nivå i alle fag og et krevende samarbeid med ulike prosessleverandører. Nettopp derfor er det ekstra tilfredsstillende å registrere at prosessen har vært såpass smertefri og at kunden er strålende fornøyd.

Mer enn hundre dyktige montrer og lrlinger har deltatt i prosjekt Fniks 11 juni vanket det kake p de gjenvrende