Bravida Norges avdeling Fire & Security har signert kontroll-, service- og vedlikeholdsavtale med det nye Munchmuseet i Oslo

Bravida har levert sikkerhetsanleggene ved det nye Munchmuseet og er nå valgt som leverandør av service, kontroll og vedlikehold. Kontraktsverdien er på omtrent 3–5 millioner kroner i året, og avtalen hadde oppstart i januar med en varighet på tre år i første omgang. 

Pressemelding

Sikkerhetsanleggene som kontrolleres og vedlikeholdes sikrer nærmere 28 000 kunstverk hvorav majoriteten utgjør arven etter den verdenskjente kunstneren Edvard Munch. På museet er blant annet maleriene Skrik og Madonna, som ble stjålet i 2004, noe som satte ekstra fokus på sikringen av disse. 

– Vi er veldig stolte og ydmyke over tilliten Munchmuseet har vist oss gjennom signeringen av denne viktige avtalen. Bravida har stort fokus på å gå fra installasjon til service, noe vi lykkes med innen sikkerhet her, sier Frode Ljunggren Andersen, avdelingssjef for Bravidas avdeling for Fire & Security i Oslo. 

Samarbeidet mellom Bravida og Munchmuseet har vært nyskapende og fremtidsrettet. Med sikkerhetsteknikere plass på museet hele døgnet, holdes sikkerhetsanleggene oppdaterte og feilfrie til enhver tid. 

– Vi har under det siste året arbeidet med det som er en komplisert og omfattende avtale spesialdesignet etter Munchmuseets behov. Det viktigste er våre gode løsninger for sikkerhetsavdelingen på museet, slik at de kan være trygge i sin rolle som forvalter av de enorme verdiene som finnes der, forteller Odd Enger, salgssjef for Bravidas avdeling for Fire & Security i Oslo.

Med et marked som krever fast tilstedeværelse innen høysikkerhetssegmentet går teknologiutviklingen raskt, noe som tvinger frem et behov for større tilgjengelighet og kompetanse. Bravida har levert komplekse og moderne løsninger innen sikkerhet, og må også stille med tilstrekkelig og tilgjengelig kompetanse. 

– Bravida har fått en del viktige signalbygg i Oslo sentrum, hvor den største utfordringen hva gjelder kontroll, service og vedlikehold på disse byggene er at alle er unike, og vi må da spesialtilpasse leveransene utover standardleveransen. Derfor har vi forbedret og forsterket vår gjennomføringsevne i Oslo betraktelig og det vil komme flere nyheter på dette fremover. Jeg har et veldig stort og meget kompetent team i ryggen som er i stand til å møte en hvilken som helst utfordring vi måtte få, sier Joakim Malming, servicesjef for Bravidas avdeling for Fire & Security i Oslo. 

Bildetekst: Frode Ljunggren Andersen og Joakim Malming foran Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.