Bravida Norges sjuende GreenHub åpnet i Stavanger

Fra 19. oktober 2022 skal GreenHub levere bærekraftige servicetjenester og små prosjekter innen alle Bravidas tekniske disipliner. Den nye GreenHub-en sentralt i Stavanger blir den sjuende i Norge og den trettende i Norden. 

Pressemelding

Fra Løkkeveien 107 i Stavanger sentrum skal Bravida levere servicetjenester og mindre prosjekter innen alle tekniske disipliner på en tverrfaglig og klimavennlig måte ved bruk av elektriske sparkesykler, el-mopedbil og elektriske lastesykler. Disse fremkomstmidlene vil redusere både oppdragstid, kostnader og utslipp, når montørene blant annet slipper å bruke tid i bilkø og på å finne parkering i sentrumskjernen. 

– Jeg er utrolig glad for å få stå her i dag og presentere et av våre bidrag og initiativ for en grønnere by. I dag går endelig startskuddet for Bravidas GreenHub i Stavanger og det åpnes en lokasjon i Norges energihovedstad hvor vi skal levere våre tjenester helt fossilfritt, sa Trond-Lauritz Larsen, regiondirektør for Bravida Norges region Agder/Rogaland, i sin åpningstale. 

Fra GreenHub vil Bravida levere service som skal gjøre bygninger mer energioptimale. Medarbeiderne vil i tillegg kunne gi kunder råd om hvilke tiltak som vil være lønnsomme og energibesparende for sin bedrift. Dette vil understøtte Stavanger kommunes mål om 80 % reduksjon av klimagassutslipp mot år 2030, samt å bli en fossilfri kommune innen 2040. 

– Først og fremst vil jeg takke et utrolig engasjert og målrettet team som gjorde dette mulig. Alle involverte har en fellesnevner gjennom ønsket om å bidra til en grønnere by, fortsatte Larsen.

Stavanger kommunes næringssjef, Anne Woie, var en av gjestene under åpningen. 

– I 2018 ble klima- og miljøplanen i Stavanger vedtatt med et mål om 80 % reduksjon i CO2 innen 2030, og kommunen må samarbeide med næringslivet og akademia for å være i stand til å nå disse ambisiøse målene. Bravida satser på bærekraft og skal levere sine tjenester med lavere utslipp. Dette er fremtidsrettet, sa Woie, som også fikk æren av å klippe snoren og erklære GreenHub Stavanger for åpnet. 

Bravidas største fokus er på service og å energieffektivisere bygninger med bærekraftige helhetsløsninger som utgjør en forskjell, både for miljøet, samfunnet og klimaet. I arbeidet for en bærekraftig fremtid spiller valget av transportmiddel til og fra kunder en betydelig rolle. Bravidas mål er å på alle mulige måter bidra til å nå FNs bærekraftsmål innen 2030. 

Bildetekst: Næringssjef i Stavanger kommune, Anne Woie, sammen med regiondirektør i Bravida Norges region Agder/Rogaland, Trond-Lauritz Larsen med GreenHubs elektriske mopedbil.
Foto: Bravida Norge