Bravida med ny stor sykehuskontrakt på Vestlandet

18. januar ble Bravida Norge tildelt kontrakt på leveranse av elektro og brann og sikkerhet på Haugesund Sykehus, som utvides og rehabiliteres.

Pressemelding Stavanger Tverrfaglig

I tillegg til å levere elektro, AV og sikkerhet på Haugesund sykehus byggetrinn 2, stiller Bravida med tverrfaglig prosjektleder og ITB-koordinator.

Det skal bygges en ny blokk på sykehuset, samtidig som naboblokken skal bygges på med tre etasjer og rehabiliteres på eksisterende del. Til sammen omfatter arbeidene rundt 12 600 m2 til sammen.

For Bravida har prosjektet en størrelse på ca. 72 millioner (eks. mva.), med opsjoner som gir potensiale for opptil 150 millioner (eks. mva.).

– Arbeidet starter smått våren 2024 med jording og rør i grunn før det braker løs på høsten med innredningsfasen. Det er en tillitserklæring at vi er ettertraktet i denne typen jobber, og vi ser frem til å samarbeide med både GL Prosjektservice og de andre lokale bedriftene. Samarbeidet med byggherren, Bygg Haugesund 2020 – Helse Fonna, virker veldig lovende, sier teknisk prosjektleder Ole Kristian Kristiansen i Bravidas prosjektavdeling i Stavanger.

Ønsket erfaren proffpartner

Arbeidene skal være ferdige i løpet av 2026, forutsatt at opsjonene ikke blir utløst

– Vi tar denne jobben for totalentreprenøren GL Prosjektservice (GLP), som er en større entreprenør på Haugalandet. Vi fikk forespørsel fra GLP om kontrakten, som hadde ønske om en større proffpartner med erfaring fra sykehus, sier Eirik Helgøy, avdelingsleder prosjekt i Stavanger.

– Dette er noe som åpner dørene for den siden av fjorden. Vi kommer til å samarbeide med lokale firma på rør, automasjon og ventilasjon. Det er en god base for videre ekspansjon i dette markedet, sier prosjektleder Paul Lizureck i Bravidas avdeling for prosjekt i Stavanger.

– Bravida har lang erfaring med å bygge sykehus og andre komplekse bygg, og dette er noe vi virkelig kan. Vi gleder oss til våre fagmiljøer i Stavanger setter i gang med dette prosjektet, sier Trond Lauritz Larsen, regiondirektør for Bravidas region Agder/Rogaland.

Ser frem til fruktbart samarbeid

– Vi gleder oss over at vi nå har fått en ny samarbeidspartner for elektrofaget på Haugalandet. Bravida har god erfaring med tilsvarende jobber og vi ser frem til ett fruktbart samarbeid både på Bygg Haugesund 2020 men også fremtidige prosjekter hvor GL Prosjektservice er totalentreprenør, sier prosjektleder i GL Prosjektservice AS, Geir Egil Høvring.

– Nå har vi vært gjennom en vellykket oppstartsfase og gleder oss til videre samarbeid i byggeprosessen med GL og deres underentreprenører uttaler prosjektdirektør i Helse Fonna HF, Laila Nemeth.