Blir automasjonsteknikere hos Bravida

Ni deltakere slapp gjennom nåløyet og er nå i gang med Bravidas utdanningsprogram innen automasjon. Alle skal gjennom ett års opplæring i bedriften, etter 12 ukers intensivkurs i faget.

Nyhet Bravida Norge Automasjon

– Det er mangel på fagarbeidere innen automasjon, derfor må vi tenke nytt for å få de dyktige medarbeiderne innen automasjon som vi trenger, sier Håvard Kristiansen, forretningsutvikler for automasjon i Bravida Norge.  

Mange har evnene og ferdighetene som skal til for å bli drivende dyktige innen automasjon, men ikke bakgrunnen og utdanningen. Derfor har Bravida i samarbeid med Brights Learning vært på utkikk etter motiverte personer som ønsker å jobbe med automasjon, og tilbyr nå en utdanning som loser dem ut i stilling som automasjonstekniker.  

De har alle gått gjennom flere tester og kvalifikasjonsrunder for å få plass i programmet, som består av 12 uker intensivkursing før alle får et år opplæring i en av Bravidas automasjonsavdelinger. Målet er å kunne tilby fast stilling etter programåret. 

Kursdeltakerne har svært ulik bakgrunn, innen alt fra matvitenskap til vernepleier. Henrik Bye Lorentzen (25) er utdannet innen sistnevnte, og har jobbet i fire år i helsesektoren.  

Intern utdanningsvei fristet 

– Jeg fikk først høre om kurset gjennom en kompis, men det var da det dukket opp på finn.no at jeg gikk inn for å lese mer om det. Kurset hørtes spennende ut fordi det er et innovativt, fremtidsrettet og teknologibasert tilbud. I tillegg virket det interessant å gå en intern utdannelsesvei kontra høyskoleutdanning, forteller Henrik.

1. juni starter han i Bravida i Trondheim sin automasjonsavdeling. 

– Jeg er glad i skole og teori, men jeg vil si at jeg er en praktiker så jeg er veldig spent og gleder meg til å begynne å jobbe med dette i praksis, og danne en karriere innen byggautomasjon.  

Henrik Bye Lorentzen 

– Enkelt å velge Bravida 

Javier Lopez (36), som også deltar i programmet, kan skilte med bred erfaring innen elektrofaget allerede. Han startet sin karriere på elektroinstallasjonslinje på videregående skole i Sverige.  

– Jeg var faktisk innom Bravida som elektriker på videregående før jeg gikk over til telekom, så jeg kjente til virksomheten fra før. I ettertid har jeg studert cyberteknologi og vurderte IT, og har jobbet som selger og vekter i tillegg, forteller Javier.  

Men da han ved en tilfeldighet hørte om automasjonsprogrammet til Bravida, ble han trigget av alle mulighetene som ligger i en sånn utdanning.  

– Jeg fikk ganske høye forventninger til kurset. Det kom godt fram i intervjuene hva slags utbytte man får av det, rett og slett “hele kaka” innen automasjonsfaget. Det gjorde det enkelt å velge Bravida, sier Javier som skal jobbe i Bravida i Oslo sin automasjonsavdeling.  

Javer Lopez 

Spiller hverandre gode 

Madeleine Greenfield, som er programansvarlig for automasjonsprogrammet ved Brights Learning, sier at hun er svært fornøyd med sammensetningen av deltakerne. 

– Det er en gjeng med mye forskjellig bakgrunn, som får til gode diskusjoner og å spille på hverandres styrker. De har et ønske om å bygge en langsiktig karriere, og jeg håper at vi skaper indre motivasjon ved å tilby nettopp dette programmet. Jeg er også takknemlig for ressursene Bravida bruker på at deltakerne skal føle seg velkomne, samt er åpne for å gi kontrakt etter endt kursing, avslutter Madeleine. 

Les mer om bakgrunnen til automasjonsprogrammet her: 
https://www.bravida.no/presse/nyheter/bravidaskolen---utdanning-av-automasjonsteknikere/