Underet i Søgne

Kort byggetid ble regnet som en utfordring, men Bravida gjennomførte elektroarbeidene på Tangvall skole- og idrettssenter i Søgne med glans og, bidro sterkt til at arbeidet var ferdig et halvt år på forskudd.

Nyhet Elektro Kristiansand

Basene Henning Hjort og Lars Borgenvik ønsker velkommen til det fantastiske nye skole- og idrettssenteret i Søgne.
Basene Henning Hjort og Lars Borgenvik ønsker velkommen til det fantastiske nye skole- og idrettssenteret i Søgne.

Tekst og foto: Arne Danielsen

Prosjektleder Jan Sandstad, formann Henning Hjort og bas Lars Borgenvik i Bravida Kristiansand Elektro Prosjekt strutter av stolthet når de viser oss rundt på det unike milliardprosjektet Tangvall skole- og idrettssenter. Den inneholder ungdomsskole, kulturskole og videregående skole samt idrettsbygg med flerbruks-, turn- og klatrehall.

Her har Bravida hatt totalentreprisen for elektroarbeidene, noe som har innebåret alt fra tilkoblingen av et enormt solcelleanlegg på taket til elbil-ladere, belysning inne og ute, nødlys, IKT-systemer, brannalarm, adgangskontroll og intercom.

Kvalitet i toppklasse

– Vi begynte å kalkulere i 2018 og leverte tilbudet året etter. Så var det forprosjekt med samspillkontrakt. Spaden ble stukket i jorda høsten 2020, og drøyt to år har gått siden vi la jording under kjellergulvet. Selve elektroarbeidet har vi holdt på med i halvannet år, forklarer prosjektleder Jan Sandstad.

Og det er sannelig ingen lurvete småjobb. Kvaliteten på byggene må sies å være i toppklasse, med målsettingen «mest lys med minst mulig strøm» som målsettingen innen elektro. Så leverer også de 2260 solcellepanelene på taket all den strømmen skolesenteret måtte ha behov for, til sammen 800 000 kilowattimer i året.

Les også: Bravida med på nytt skoleprosjekt i Agder

På det meste har 20 Bravida-medarbeidere vært i sving på de 26 000 kvadratmeterne med gulvflate. Så skulle man tro at montørene har stått på til de har kjent blodsmaken, men her har også Bravida skolert lærlinger underveis.

– Det har vært et morsomt prosjekt der alt har gått på skinner, oppsummerer formann Henning Hjort.

I det store auditoriet. Bak fra venstre: Bas Lars Borgenvik, bas Henning Hjort og prosjektleder Jan Sandstaa. Foran fra venstre: Lærling Mirveis Azizi og tekniker Espen Eisenhut.
I det store auditoriet. Bak fra venstre: Bas Lars Borgenvik, bas Henning Hjort og prosjektleder Jan Sandstaa. Foran fra venstre: Lærling Mirveis Azizi og tekniker Espen Eisenhut.

Gode på framdrift

Også anleggsleder Frank Skaiaa fra oppdragsgiveren, det sørlandsbaserte entreprenørselskapet BRG, er storfornøyd med innsatsen til montørene fra Bravida.

– Bravida er gode på å planlegge framdrift og i tillegg detaljfokuserte, noe som betyr mye når man skal sy sammen et bygg som dette, oppsummerer Skaiaa.  

Siden innflyttingen nå kan framskyndes med et halvt år, kan Tangvall ungdomsskole flytte inn allerede i begynnelsen av januar. Den gamle skolen, som ligger på nabotomta, kan dermed rives slik at resterende utearealer kan gjøres ferdig til sommeren. Den videregående skolen rykker så inn ved skoleårets begynnelse høsten 2023.