Bravida lanserer GreenHub

– Siden tid er penger måtte vi tenke nytt. Nå er det både smart og lønnsomt å velge miljøvennlig, sier Dag Vidar Kvernbråten, regiondirektør Oslo Service.

Åpningsseremonien ble livestreamet, men er over nå. 

Tekst og foto: Øyvind Paulsen

– GreenHub er navnet på vårt nye miljøvennlige kontor for tekniske tjenester, og det er selvfølgelig ingen tilfeldighet at våre lokaler ligger i Rådhusgaten 23, midt i hjertet av Oslo sentrum, sier en stolt Dag Vidar Kvernbråten. 

– Målet var å gjøre vår fagekspertise tilgjengelig for nye og eksisterende kunder i hovedstaden, og vi ville gjøre det så raskt og miljøvennlig som mulig. Det krevde at vi tok noen grep, sier han. 

4.Dag_ed1.jpg

Det handler om å tilpasse seg

– Det er jo ingen hemmelighet at alle som bor eller jobber i Oslo har merket innstrammingene i biltrafikken. Det kan være alt fra økte utgifter til bompenger, færre og dyrere parkeringsplasser, eller redusert framkommelighet når du skal på besøk eller levere varer, sier Kvernbråten.

– Det betød at vi i Bravida måtte jobbe smartere for å tilpasse oss den virkeligheten kundene våre opplever i det daglige. Og det er nettopp her GreenHub kommer inn. 

– Vi lever i en bransje hvor tid er penger. Når vi da vet at nærhet til kundene kan spare oss for tid, samtidig som bærekraftige transportmetoder kutter tidsbruken og kostnadene ytterligere - ja da hadde vi strengt tatt oppskriften vi var på jakt etter, sier han. 

Kutter responstid med sparke- og lastesykler 

– Siden vi vet at det å finne en parkeringsplass i Oslo sentrum er dyrt og vanskelig, har vi  gått til innkjøp av 10 elektriske sparkesykler for rask og effektiv persontransport, sier Kvernbråten. 

– Resultatet er en dramatisk forbedring når det gjelder responstid. Jevnt over vil jeg hevde at våre medarbeidere vil være på plass hos kunden før våre konkurrenter har parkert bilen.

– I tillegg har vi mange oppdrag der det er nok å ha med seg litt verktøy eller noen nye deler. For å dekke dette behovet har vi derfor kjøpt inn fire el-lastesykler, vi venter også på noen enda større elvaresykler der lastekapasiteten er hele 150 kilo. Dermed er behovet dekket også på de litt større jobbene. 

– Skulle ikke det være nok heller, vil vi selvsagt bestille varelevering på vanlig måte. Men også da skal vi gjøre vårt beste for å få en miljøvennlig transport, sier Kvernbråten.

 2.Alle16_9.jpg

20 fageksperter samlet på et sted

Selv om lokalene ikke er store, er de ansatte valgt med omhu. I tillegg til 15 håndplukkede fagarbeidere, består GreenHub av fem fagledere som alle har lang erfaring innen Bravidas tekniske fagfelt. 

– Før den offisielle åpningen av GreenHub i dag, fredag 9. oktober, har vi brukt tiden godt og satt sammen et tverrfaglig servicemiljø der humøret er på topp. Det gjør at alle vet hva som skal til for å sette kundens behov i fokus, og nå gleder vi oss til å vise kundene at vi kan konkurrere både på pris og kvalitet, avslutter Kvernbråten.


Bravida Norge har lenge vært en pådriver for en bærekraftig og miljøvennlig bygge- og anleggsnæring, og med GreenHub pusher de grensene ytterligere. 

Fra GreenHub midt i Oslo sentrum leverer vi servicetjenester og mindre prosjekter fra alle tekniske disipliner på en tverrfaglig, bærekraftig og miljøvennlig måte. 

Alle som jobber i GreenHub vil bruke elektriske sparkesykler eller lastesykler. Slik reduserer de både oppdragstid og utslipp. 

Åpnet: Fredag 9. oktober 2020

Adresse: Rådhusgaten 23, 0158 Oslo