Lan Marie Berg strålte da hun åpnet Bravidas nye Greenhub i Oslo

Bli med på åpningen og se hvordan det nye servicekontoret gjør det smart og lønnsomt å velge miljøvennlig.

Åpningsseremonien ble livestreamet, men er over nå. 

Tekst og foto: Øyvind Paulsen

– Byrådet i Oslo jobber hardt for å nå målene om en klimanøytral hovedstad innen 2030. Det er et hårete mål, men når både innbyggere og næringsliv jobber i samme retning øker sjansen for å lykkes, sa en engasjert miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg på åpningen av GreenHub fredag 9. oktober.

– Alle som kjenner meg vet at jeg er ekstremt glad i å sykle. Ikke bare fordi det er sunt og miljøvennlig, men også fordi det er den desidert raskeste og mest effektive måten å forflytte seg på i Oslo sentrum, sa Berg. 

IMG_1164_ed1.jpg

Fikk æren av å åpne GreenHub

– At Bravida skulle åpne en avdeling midt i Oslo Sentrum, der de ansatte skulle  bruke sparkesykler og lastesykler på vei til og fra kundene, satte meg derfor umiddelbart i godt humør, fortsatte hun entusiastisk. 

– Vi i Oslo er helt avhengig av at store og kjente bedrifter går foran med et godt eksempel, og med GreenHub gjør Bravida nettopp det. Både når det gjelder effektiv og klimavennlig vare- og nyttetransport, men også fordi dere gjør det enklere for deres kunder å velge bærekraftige innkjøp og tjenester. 

– For meg var det derfor en fornøyelse å bli invitert på åpningen av GreenHub. Selv om dere er ute i næringsoppdrag, er jeg nemlig overbevist om at dere kommer til å bli like fornøyde med å sykle rundt i Oslo sentrum som det jeg er, sa Lan. 

– Sykkel er jo allerede i dag den raskeste og meste effektive måten å komme seg rundt på, og nå som rammeverket for hvordan Oslo skal bli en utslippsfri by innen 2030 er fastsatt, er det ingen hemmelighet at denne utviklingen vil fortsette. Det gjør at dere står godt rustet. Jeg ønsker dere derfor lykke til, avsluttet Lan.

IMG_1187.JPG

Det skal lønne seg å velge miljøvennlig

– Jeg blir både stolt og ydmyk når jeg hører miljøbyråden si at vi går foran med et godt eksempel, sa Dag Vidar Kvernbråten - regiondirektør Oslo Service.

– Målet vårt var å gjøre vår fagekspertise innen tekniske tjenester så tilgjengelig som mulig for nye og eksisterende kunder. Samtidig ser vi jo at Oslo jobber hardt for å bli en stadig grønnere by. Det ble derfor viktig for oss å gjøre det så bærekraftig som mulig, fortsatte  han. 

– Fra GreenHubs lokaler i Rådhusgaten 23 vil vi derfor bruke elektriske sparke- og lastesykler til å dekke Oslo sentrum, og forklaringen er enkel: Det gir en solid miljøgevinst i form av mindre utslipp, samtidig som vi slipper å tenke på bompenger og dyre parkeringsplasser. 

–  Det fine er at dette også gir en reduksjon i vår responstid og kostnadene til kundene, siden vi slipper å stå i bilkø og lete etter ledige parkeringsplasser når vi først kommer frem. Jeg vet derfor at jeg snakker på vegne av oss alle, når jeg nå sier at vi gleder oss til å konkurrere både på pris og kvalitet i Oslo Sentrum, avslutter Kvernbråten.