Oslo Telematikk

Når kravet er å være på nett til enhver tid, må gode og sikre løsninger være på plass.

Vi har spesialkompetanse innen:

  • montering og idriftsettelse av aksesspunkter/trådløst nettverk
  • fiberoptisk kabling
  • strukturert kabling
  • opprydning og oppgradering av dataskap/datarom
  • montering av kølappsystemer

Komplekse bygg krever dokumentasjon
Bygninger i dag består av mange ulike tekniske løsninger fra flere plattformer. For å få oversikt over alle systemene, er det naturlig at dette må dokumenteres. Vi har har sertifiserte DAK-tegnere som er klare til å hjelpe deg med å få oversikt over eksisterende eller nye installasjoner.

Nøkkelkompetanse
Fiberkabel er noe mange forbinder med internett, og det er utbyggingen av fiberbasert internett med høy hastighet som gjør at denne kabeltypen har blitt kjent blant folk. Fiberkabel brukes ofte mellom bygninger, internt i store bygg og mellom dataskap med større avstand hvor krav til høy båndbredde er pålagt. Flere kunder i dag velger også å ha redundante løsninger for økt sikkerhet. 

Noen av de store fordelene med fiberkabel er hastighet på overføringen, gode egenskaper for overføring over lengre strekninger og ingen påvirkning av støy fra andre nærliggende kabler. Det finnes flere ulike typer fiberkabler og løsninger. Vi kan hjelpe deg!

Nettverkskabling (spredenett) er en stor del av datainstallasjonene som benyttes hos arbeidsplasser i Norge. Vanlig datakabling benyttes også blant annet til kameraovervåkning, bankterminaler, dekodere og medisinsk utstyr. Det finnes forskjellige sambandsklasser som beskriver hastigheten de ulike kablene kan transportere. Standardene vi benytter i dag er stort sett Cat6, Cat6A og lignende. Disse kablene legges fra dataskap hvor switch eller annet nettverksutstyr er plassert til ønsket plassering av PC, printer, kamera, aksesspunkt osv. Aksesspunkter (trådløse sendere), som nå er mer eller mindre dagligdags, trenger heller ikke egen strømkontakt da datakabelen også overfører strøm via PoE. 

Lasse Schmidt.jpg
Lasse Schmidt
Avdelingssjef, Bravida Norge avd. Oslo Telematikk

Sertifiseringer: 
ECS-sertifisering
DAC-sertifisering